Eerste koeien stal met luchtwasser in Friesland!

Wij zijn de familie Miedema en wonen op de Woudfennen bij Joure. Ons gezin bestaat uit Gerrit en Sjoerdje, drie dochters en twee zonen. De beide zonen en de jongste dochter wonen nog thuis. Op de Woudfennen hebben wij twee boerderijen.

Vorig jaar hebben een plan ontwikkeld voor de bouw van een stal met 220 ligplaatsen. De stal is gebouwd volgens de eisen van de “Maatlat Duurzame Veehouderij. Op een van de boerderijen waren we ons jasje gegroeid. Dus besloten we op onze tweede locatie een stal te bouwen met melkstal, tanklokaal en kantoor.

Omdat er meerdere opvolgers zijn hebben we gekozen om op de tweede locatie te bouwen. We hadden besloten dat er in de nieuwe stal een luchtwasser met een traditionele roostervloer moest komen. Bij het vergelijken van de kosten tussen een roostervloer en een dichte vloer, kwam een roostervloer met luchtwasser veel gunstiger uit. Daarnaast zorgt een luchtwasser voor een betere ammoniakreductie. Met open zijkanten 5,9 met gesloten zijkanten 3 mol.

koeien-stal-nieuwbouw-bouwbedrijf-scheenstra   koeien-stal-luchtwasser-bouwbedrijf-scheenstra   koeien-stal-luchtwasser-bouwbedrijf-scheenstra

In deze nieuwe ruime en lichte stal is het plezierig werken. De samenwerking met bouwbedrijf Scheenstra verliep vlekkeloos. De goede coördinatie en de planning van Martijn en Herman zorgde bovendien voor een goede communicatie en veel overleg. Zo stond er binnen ruim een half jaar een stal waar we trots op kunnen zijn!

 

 

Heeft u vragen?
Wilt u meer informatie of een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuws

Project: verbouwen tot bed en breakfast (Familie Lenis) Gastvrij onthaal in Joure In Joure staat de boerderij van de familie…