woningbouw-bouwbedrijf

Wij vonden het heel fijn dat er steeds meegedacht werd en ideeën aangereikt werden. En als wij tijdens de bouw iets anders nog wouden, was dat geen probleem!

Ter Idzard- Wij zijn Mathijs (bedrijfsleider bij de Formido) en Jolanda (thuis kapster) de Vries. Samen hebben wij een zoon van 1.5 jaar en afgelopen 12 juni is onze dochter Elin geboren.

Ik (Mathijs) kom oorspronkelijk uit Ter Idzard, waar mijn ouders nu nog steeds wonen. Mijn vrouw Jolanda komt uit het dorpje dat naast Ter Idzard ligt, Oldeholtpade. We hebben 10 jaar in Wolvega samengewoond en onze droom was om later naar Ter Idzard te gaan.
De plannen hadden wij al jaren om op het stukje grond van mijn ouders een woning te laten bouwen. Terug naar een klein dorpje waar we opgegroeid zijn, landelijk wonen en de natuur om je heen.

Het proces naar de bouw toe verliep voorspoedig. Samen met Martijn Scheenstra hebben wij goed besproken wat we wilden. Na het gesprek was er al snel een voorlopig ontwerp van onze woning. Helaas paste dat model niet in het bestemmingsplan en werd afgewezen. Daarna hadden we andere model woning die qua indeling hetzelfde was en ook paste bij wat wij wouden. De tekening is vervolgens definitief gemaakt en weer ingediend. En deze werd in één keer goed gekeurd.

Tijdens de bouw was er veel overleg met Scheenstra en de timmermannen. Wij vonden het heel fijn dat er steeds meegedacht werd en ideeën aangereikt werden. En als wij tijdens de bouw iets anders nog wouden, was dat geen probleem! Aan het eind van de bouw wilden wij graag al beginnen met klussen, wat ook gewoon mogelijk was. Dit was erg prettig, aangezien wij op deze manier snel in de woning konden!

Heeft u vragen?
Wilt u meer informatie of een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuws

In Ter Idzard bouwen we een nieuwe woning aan het bestaande pand. De woning is in prefab houtskeletbouw met natuurlijke…

Bij de familie Postma in Wolvega is de bestaande kapconstructie tot aan de verdiepingsvloer vervangen door een nieuwe bovenverdieping met…

In Oldeberkoop hebben we een prachtige aanbouw gerealiseerd. Houtske­letbouw met buitenom een stenen muur. De woning is uitgebreid met twee…

Bij de familie van Tintelen in Baars is de gevel gerenoveerd met nieuwe kozijnen. Het bestaande hout is verwijderd, nieuw…

“De bestaande aanbouw van familie de Groot in Grou hebben we vervangen,” vertelt Kees. “Er is een nieuwe houtskelet aanbouw,…

Johan Gras en zijn Poolse vrouw Gosia Domian wonen al een aantal jaren in Wolvega en bouwen samen met hulp…

Bouwbedrijf Scheenstra houdt zich ook bezig met het plaatsen van daken in aardbevingsgebied. Met de juiste bouwkennis van aardbevingsbestendige constructies….

“Mijn vriendin Leonie Kalis en ik hadden bedacht om, met de ruimte die we hadden, mooie boxen voor de paarden…

“Dat is wel één van de mooie dingen van dit prachtige pand uit 1900”, vertelt dhr. Andringa. “Na 50 jaar…

Kleiner maar fijn wonen Een ‘gewoon’ huis of appartement vergt meestal een hogere investering in aanschaf dan een Tiny House….