Gastvrij onthaal in Joure

bed_breakfast_verbouwing

In Joure staat de boerderij van de familie Lenis. Hier wonen Jan en Elizabeth met hun dochter Cecil. De locatie oogt landelijk en rustig, maar sinds Elizabeth haar plannen heeft gelanceerd is dat slechts schijn. Jan is hier opgegroeid en heeft jaren rustig mogen boeren, maar nu is er volop actie. Dit allemaal door het idee van Elizabeth om een bed & breakfast te realiseren. Met haar achtergrond als Filippijnse weet ze als geen ander wat gastvrijheid is. Die kwaliteit gaat ze nu als onderneemster inzetten. Jan en Elizabeth gingen om tafel met verschillende partijen waaronder de gemeente. Die ging akkoord, mits het gastenverblijf onder het dak van de woonboerderij werd gerealiseerd. Dit betekende dat er ruimte moest worden gemaakt. Samen met bouwkundige Andre Haverkamp werd er nagedacht over de mogelijkheden en werden er ontwerpen gemaakt. Vervolgens werden met Bouwbedrijf Scheenstra budget en wensen op elkaar afgestemd en kon men beginnen. Het jongvee moest verhuizen, er werd voor hen een nieuwe stal gebouwd. Ook de melktank moest plaatsmaken. Die kreeg een plaats in de bestaande stal, welke werd uitgebreid. Tenslotte werd er geïnvesteerd in een melkrobot. Die draait sinds kort. Ook is er nu plaats voor de zieke dieren. Voor hen werd een aparte ziekenbox gerealiseerd. Al met al is het comfort voor de dieren sterk verbeterd en is de werkomgeving rustiger en overzichtelijker.

Tijd om te gaan werken aan de bed & breakfast. Ook die wordt gerealiseerd met hulp van Bouwbedrijf Scheenstra. Jan Lenis: ,, De samenwerking is erg goed en wat ook opvalt is dat er netjes wordt gewerkt”. ,,Ja”, vult Elizabeth aan ,,en men is ook nog eens erg vriendelijk”. De nu nog open ruimte waar kort geleden het jongvee stond, moet plaats gaan bieden aan acht gasten. Er komen vier tweepersoons slaapruimtes met eigen douche, toilet en terras, een gezamenlijke keuken en woon/eetkamer. Deze ruimte is in zijn geheel te huren, of men boekt één of meerdere kamers.

Jan geeft aan dat het geheel goed aan kan sluiten op de aanwezige recreatieve omgeving. Het is een waterrijk gebied, een bootje huren en hier overnachten gaan prima samen. Bovendien is er tijdens de zomermaanden veel te doen in Joure en omgeving, zoals de jaarlijkse ballonfeesten en de boerenbruiloft. Naast een overnachting en een keurig verzorgd ontbijt kan men ook gaan genieten van het boerenerf en de daarbij behorende activiteiten. ,,Ik vind het mooi om verschillende zaken uit te leggen”, geeft Jan aan. Zelfs een zomerfietstochtje met de boer, ‘s morgens om half vijf zit er wel in: ,,De natuur die dan ontwaakt, dat is prachtig en nu de melkrobot het melken overneemt moet dat wel lukken” meldt hij vastberaden. Jan is blij met de nieuwe werkomgeving en enthousiast over de nieuwe mogelijkheden. Elizabeth hoopt komende zomer de eerste gasten te kunnen verwelkomen. Ze kijkt er naar uit. Ook de 11-jarige Cecil lijkt het prachtig. Ze hoopt als de kamers klaar zijn op een slaapfeestje met vriendinnetjes. Ook wil ze best meehelpen met het schoonmaken.

Heeft u vragen?
Wilt u meer informatie of een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op.