Sneller en gemakkelijker werken na uitbreiding stal Ten Wolde

Maatschap ten Wolde uit Donkerbroek besloot de bestaande ligboxenstal 2+2 van 1980 te vergroten. De oude stal zat de laatste jaren overvol en we hadden te weinig mestruimte. Bovendien zaten er asbestplaten op het dak. We besloten om er 3 rijen boxen plus een voergang aan de buitenkant te plaatsen. Totaal zijn er nu ca 250 boxen. Er is ook gekozen voor een draaimelkstal want het melken begon steeds meer tijd in beslag te nemen.

De stal is onderkelderd en er ligt een emissie arme vloer van veld-v-beton. Van de bestaande stal is de bovenbouw er afgegaan en 1 nieuw dak voor terug gekomen. Het dak is geïsoleerd en heeft een brede lichtnok van 4 meter, hierdoor krijgen we veel licht in de brede stal.  Op de plaats van de oude melkstal zijn strohokken met stroroosters voor kalvende koeien.  Met de nieuwe stal hopen we sneller en makkelijker te werken. Voor de gezondheid van de koeien zal het ook beter zijn.

Bouwbedrijf Scheenstra heeft veel kennis in huis en weet alles goed, vlot en degelijk aan te pakken. De samenwerking is erg goed verlopen. Er wordt met je meegedacht en goed overlegt. Wij hebben de samenwerking als prettig ervaren, aldus familie Ten Wolde.

 

Heeft u vragen?
Wilt u meer informatie of een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op.