Onze zoon Frank heeft vanaf geboorte al heel veel extra zorg nodig. Naar mate hij ouder wordt verhoogd de zorgdruk bij ons. Lopen, balanceren gaan bij hem o.a. lastig. In december 2015 brak Frank zijn heup. Wij kozen ervoor om hem thuis te laten revalideren, we liepen er wel tegenaan dat hij boven de slaapkamer heeft. Aangezien hij niet naar boven kon, moest hij ongeveer acht weken beneden in de huiskamer liggen.

  

De situatie was verre van ideaal en we bedachten dat we hier echt iets mee moesten doen.

Begin 2016 hebben we een indicatieprijs aangevraagd om onze garage te verbouwen tot slaapkamer en badkamer. Hierna hebben we de stap gezet naar de gemeente om te vragen wat er mogelijk is met zo’n aanpassing. In maart 2016 stond er een zorgwoning van Scheenstra in Wolvega, hier hebben wij een kijkje genomen. Martijn heeft veel informatie gegeven aan Jacco over de mogelijkheden van een woningaanpassing.

  

Stap 1 was te kijken wat de gemeente met ons kon doen. Dit was veel geduld hebben, maar uiteindelijk kregen we in juli te horen dat de gemeente ons kon helpen. Na de zomer hebben we drie aannemers uitgenodigd om een offertes te maken, waar Scheenstra ook voor uitgenodigd was.

Meteen het eerste telefoon gesprek wat ik had met Tineke voelde goed en vertrouwd. Scheenstra mocht ook de tekening gaan maken. Fijn dat zij een samenwerking hebben met het Hulpmiddelen Centrum, waarin de gehele woningaanpassing voor de zorg goed ik kaart gebracht werd. Vervolgens kon elke aannemers aan de hand van de tekening + advies voor zorg de offerte maken. Deze samenwerking met Scheenstra en ons ging goed. Alles was bespreekbaar.

 

Halverwege januari 2017 kregen we dan eindelijk vanuit de Gemeente te horen dat Scheenstra mocht gaan bouwen. Wat waren we blij!

En toen op 6 maart 2017 ging het allemaal gebeuren. Eerst slopen en daarna weer opbouwen. Wat een mooie maar toch ook wel heftige tijd. Wat gebeurd er ineens veel en wat komt er veel op je af. Tineke was er gelukkig altijd voor ons als we vragen hadden.

  

De bouwvakkers natuurlijk ook niet te vergeten. Super mannen! Onze zoon Frank heeft er ook enorm van genoten.

Het eindresultaat is erg mooi geworden en heel praktisch. We zijn er super blij mee!

 

Heeft u vragen?
Wilt u meer informatie of een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op.