kangoeroewoning mantelzorg zorgwoning

Apart en toch samen. Een kangoeroewoning is een woonvorm waarbij mensen die zorg nodig hebben toch zelfstandig kunnen wonen en deel kunnen uitmaken van het huishouden van een mantelzorger.

De woning bestaat uit twee zelfstandige woningen. De twee woningen zijn bijvoorbeeld naast elkaar of boven elkaar geplaatst. Door middel van een tussendeur of -trap is het mogelijk van de ene naar de andere woning te gaan. Het uitgangspunt van een kangoeroewoning is het samen zijn. Leven en zorgen voor bijvoorbeeld een gehandicapte kind of samen wonen met ouders, maar toch met eigen gezin in de hoofdwoning een eigen leven leiden.

Voordelen van een Kangoeroe woning:

  • Ouderen kunnen langer thuis wonen
  • Sociaal vangnet
  • Het huis wordt bewaakt
  • Oppas voor dieren en kinderen

Uw wensen en ideeën zullen wij op tekening uitwerken. Het voorlopige plan zullen wij voor u laten toetsen aan de geldende regelgeving en vervolgens maken wij de tekening definitief. Indien gewenst kunnen wij voor u de vergunningen regelen. Wij helpen u van uw huis uw droomhuis te maken.

Contact met Bouwbedrijf Scheenstra bv
Wilt u weten hoe een huis levensloopbestendig ge/verbouwd kan worden zodat u langer comfortabel en veilig thuis kunt blijven wonen? Apart en toch samen? Meer weten over het realiseren van een kangoeroewoning? Neem dan gerust contact op met ons via 0561-612266 of per mail via info@scheenstrabv.nl.

Heeft u vragen?
Wilt u meer informatie of een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op.

Onze partners
raab-karcher hulpmiddelen-centrum kamphof goen-installaties europrovyl decorette-postma

Gerelateerd nieuws

Vorige week hebben wij opdracht gekregen voor het bouwen van een zorgwoning voor Milou, 13 jaar uit Heerenveen. De zorgwoning wordt…

De eerste overnachting in de zorgwoning op Camping It Lege Midden is een feit! Meneer en mevrouw Kramer waren de…

Afgelopen zaterdag was een super geslaagde dag! De start van ‘zorgwoning on tour’. Ruim 1000 bezoekers hebben onze zorgwoning bezocht….

Bouwbedrijf Scheenstra bouwt speciaal voor de zorg flexibele zorgwoningen. Interesse? Kom langs bij onze model-zorgwoning bij u in de buurt!…

Los in de tuin of aan een woning: alles is mogelijk. Deze zorgwoning is drempelvrij en volledig rolstoeltoegankelijk. Wij hebben…

Momenteel bezig met de productie van een nieuwe zorgwoning. Binnenkort af te leveren op locatie.