levensloopwoning mantelzorg zorgwoning

Een droomhuis waarin u voor altijd kan blijven wonen. Dat wil toch iedereen? Daarom bouwen we woningen tegenwoordig steeds vaker levensloopbestendig. Dit zijn levensloopwoningen met aanpassingen in en aan de woning zodat u langer zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen. Denk aan o.a. drempelvrije vloeren, brede deuren en deurkozijnen, een slaapkamer op de begaande grond met inloopdoche of een digitaal deurtoegangsysteem.

In een levensloopwoning zijn voorzieningen aangebracht die u kunt gebruiken als u (in de toekomst) minder goed ter been bent of als een andere reden de veiligheid of toegankelijkheid een belangrijkere rol gaat spelen. Kortom veilig, comfortabel en toegankelijk. In een persoonlijk gesprek inventariseren wij uw wensen en vertalen dit naar een voorlopig ontwerp. We toetsen het plan aan de geldende regelgeving en maken uiteindelijk een definitief ontwerp. Ook regelen we eventuele vergunningsaanvragen.

Voorbeelden van voorzieningen in een levensloopwoning zijn:

  • Verlaagde drempel
  • Inloopdouche
  • Slaapkamer en/of badkamer op begane grond
  • Antislipvloer
  • Brede deuren
  • Indien nodig aangepaste: aangepaste keuken, badkamer, tillift etc.

Denkt u aan het realiseren van een levensloopwoning?

We denken met u mee van begin tot eind. Uw wensen en ideeën zullen wij op tekening uitwerken. Het voorlopige plan zullen wij voor u laten toetsen aan de geldende regelgeving en vervolgens maken wij de tekening definitief. Indien gewenst kunnen wij voor u de vergunningen regelen. Wij helpen u van uw woonwens uw droomhuis te maken.

Contact met Bouwbedrijf Scheenstra bv
Wilt u weten hoe een woning levensloopbestendig gebouwd of verbouwd kan worden zodat u langer comfortabel en veilig thuis kunt blijven wonen? Neem dan gerust contact op met ons via 0561-612266 of per mail via info@scheenstrabv.nl.

Heeft u vragen?
Wilt u meer informatie of een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op.

Onze partners
raab-karcher hulpmiddelen-centrum kamphof goen-installaties europrovyl decorette-postma

Gerelateerd nieuws

Vorige week hebben wij opdracht gekregen voor het bouwen van een zorgwoning voor Milou, 13 jaar uit Heerenveen. De zorgwoning wordt…

De eerste overnachting in de zorgwoning op Camping It Lege Midden is een feit! Meneer en mevrouw Kramer waren de…

Afgelopen zaterdag was een super geslaagde dag! De start van ‘zorgwoning on tour’. Ruim 1000 bezoekers hebben onze zorgwoning bezocht….

Bouwbedrijf Scheenstra bouwt speciaal voor de zorg flexibele zorgwoningen. Interesse? Kom langs bij onze model-zorgwoning bij u in de buurt!…

Los in de tuin of aan een woning: alles is mogelijk. Deze zorgwoning is drempelvrij en volledig rolstoeltoegankelijk. Wij hebben…

Momenteel bezig met de productie van een nieuwe zorgwoning. Binnenkort af te leveren op locatie.